Tour informatie

Begin je woestijn avontuur met een helicoptervlucht over de spectaculaire Hoover Dam en het prachtige Lake Mead. Bereid jezelf voor op de natuurlijke pracht van de Grand Canyon wanneer je met je helicopter vliegt langs de West Rim van de Grand Canyon. Je vliegt langs Guana Point en Eagle Point, waar je de Skywalk Glass Bridge kunt vinden. Aan het einde van je helicopter tour land je in Eldorado Canyon waar je een heerlijke champagne lunch krijgt en even tijd hebt om na te genieten. Het volgende onderdeel van je vlucht is een avontuur met gids door de Techatticup Gold Mine, waar je loopt door de paden en tunnels die de mijnwerkers gebruikten. Als je geluk hebt, vang je een glimps op van Jim Jones’ geest. De rest van de tour brengt je in verbintenis met de prachtige natuur van de Eldorado Canyon terwijl je geniet van een 2 uur durende quad of jeep rit.

Eldorado Outdoor Excursion:

Quad – Ervaar de spanning van het rijden op een quad in het woestijnlandschap van de Eldorado Canyon. Kom in aanraking met natuur die je als heel dichtbij ervaart.

Stevige schoenen zijn verplicht, geen tenen bloot, sandalen, high heels of flip-flops. Quad rijders moeten minimaal 16 jaar zijn en in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. 1 persoon per quad.

Baja Jeep – Stap in de Baja Jeep die wordt bestuurd door een getrainde gids en verken de Eldorado woestijn in deze off-road excursie. Deze optie is het best voor bezoekers die opzoek zijn naar avontuur en geen fysieke problemen hebben. Passagiers in de Baja Jeep moeten minimaal 6 jaar oud zijn.

Alle deelnemers onder 18 jaar moeten een ouder of voogd bij zich hebben en moeten een deelnemer akkoord / kennisstelling van het risico invullen.

Wat is inbegrepen:

 • Vlucht over de Grand Canyon met geweldig uitzichten van o.a. de Skywalk
 • Tour met gids door de Techatticup Gold Mine & Mill Site
 • Excursie met gids in een Baja Jeep of op een quad door de woestijn.
 • Champagne picknick lunch
 • Opgehaald en gebracht bij je hotel

Belangrijke informatie

Tourduur

Ongeveer 8 uur van hotel tot hotel

Vluchtduur

Ongeveer 70 minuten

Tijd in Eldorado Canyon

3 – 3.5 uur

Opgehaald van hotel

Passagiers worden opgehaald van de meeste grote hotels in Las Vegas

Helicopter vlucht Check-In

Neem je identiteitsbewijs met foto mee

Helicopter tour

Gechoreografeerde muziek geeft een achtergrondsfeer op het uitzicht over het historische landschap en de beeldige woestijn dat onder je ligt. Je hebt uitzicht op Hoover Dam, Black Canyon, Lake Mead, Fortication Hill, een uitgedoofde vulkaan in Lake Mead National Recreational area. Wanneer je over de West Rim van de Grand Canyon vliegt, zweef je over het Hualapai land wanneer je langs de Skywalk Glass Bridge vliegt (het hoogste man-made bouwwerk in de wereld). Ervaar de geologische geschiedenis van steenformaties in de West Rim van de Grand Canyon’s muren en het geweldige uitzicht op de Colorado River zoals die stroomt op de bodem van de Canyon.

Goudmijn tour

Deze tour bestaat uit een wandelexcursie door de Techatticup Mill site, waar de erts heen gebracht werd, en geplet werd tot poeder en gemixt werd in cyanide tanks waar het goud en zilver gescheiden werd. Loop verder in de “Savage Mine” bijna 150 meter waar je zult zien waar de mijnwerkers achteraan zaten. De luchttemperatuur van de mijn is een koele 21 graden het hele jaar door. Als je verder dwaalt door deze beruchte goudmijn, bezoek je 3 mijnschachten, waarvan 1 ongeveer 230 meter diep is. Leer hoe hard de mannen werkten om goud te vinden. Deze mannen hakten hun weg door de mijnen centimeter voor centimeter werkend bij kaarslicht met de meeste primitieve werkinstrumenten.

Buiten excursie

Ervaar de grote westerse openlucht, de Colorado River, en de uitzichten van de bergketens die leiden tot een prachtig privé route. Hier ga je aan boord van de quad of de Baja Jeep. Elke grondexcursie duurt ongeveer 2 uur.

Lunch:

Picknick lunch met champagne. Note: Vegetarische lunch is beschikbaar indien aangegeven binnen 48 uur.

Terug naar hotel:

Passagiers worden teruggebracht naar hun hotel via een tourbus van Eldorado Canyon.

Wat mee te nemen:

 • Neem je ID-kaart of paspoort mee. Alle passagiers moeten een identificatiebewijs bij zich hebben.
 • Zorg ervoor dat u uw tour zo vroeg mogelijk in uw reis reserveert.
 • Water: U mag een fles water meenemen, het is alleen niet toegestaan om deze tijdens de vlucht te openen.
 • Vergeet uw camera niet! Camera’s en telefoons zijn toegestaan en worden aangemoedigd. Houd er wel rekening mee dat het gebruik van een “selfie stick” of andere verlengstukken ten strengste verboden zijn, in en rondom het luchtvaarttuig.
 • Weet u niet zeker wat u moet dragen? Gelaagde kleding wordt aanbevolen in de maanden: Maart tot September, winterkleding wordt geadviseerd van Oktober tot half Maart.
 • De grond in de Grand Canyon is ruw, rotsachtig en ongelijk. Draag daarom stevige schoenen. Het is belangrijk om stevige schoenen te dragen die ruw terrein aankunnen en de tenen bedekken. Sneakers of wandelschoenen zijn sterk aanbevolen.