Grand Canyon West

Als u graag de Grand Canyon wilt bezichtigen maar de drukte van de South Rim wilt voorkomen, plan dan uw reis naar de Grand Canyons’s West Rim! Dit deel van de Canyon ligt in “Hualapai Nation”. Dit is het gebied van de indianen. Het beschikt over prachtige, natuurlijk gevormde rotsformaties en tal van activiteiten waarvan u in de buitenlucht van kan genieten. Ontdek de magie van het land dat al eeuwen gekoesterd en vereerd wordt door de Hualapai: de Grand Canyon West.

Sinds het starten van de West Rim tours in 1988 zijn de tours aanzienlijk gegroeid in populariteit. De West Rim trekt nu meer dan 700.000 toeristen per jaar. Ondanks de toestroom van bezoekers, is er nog meer dan genoeg ruimte voor de bezoekers om het gebied te verkennen en te ontdekken. Samen met vrienden en familie zorgt dit voor perfecte opname momenten.

Ga terug in de tijd naar het Oude Westen op de Hualapai Ranch. De cowboy stad beschikt over prachtige Amerikaanse “Southwest” geschiedenis en souvenirs. Evenals activiteiten zoals lasso’s maken, snel een pistool trekken, paard en wagen rijden. Maar ook Wild West entertainment zoals muziek, dans en zelfs een nagespeeld vuurgevecht!

U kunt het gebied te voet verkennen, dat is slechts het begin van de toeristische mogelijkheden in de West Rim. Er zijn verschillende tour opties beschikbaar. Variërend van helikoptervluchten naar vliegtuig rondvluchten en boottochten. De helikopters zijn voorzien van comfortabele stoelen en grote ramen die een 180 graden uitzicht mogelijk maken. De helikopter kan zelfs anderhalve kilometer dalen en landen op de bodem van de Canyon.

Na het zien van de Canyon vanuit de lucht kunt u een korte tocht naar Guano Point maken waar u een volledig 360-graden uitzicht heeft op de Canyon muren. Als u de uitdaging aandurft kunt u naar de top klimmen voor nóg meer uitzicht. Guano Point beschikt over een fantastisch café, compleet met authentieke barbecuegerechten voor als u toe bent aan een pauze.

Zonder twijfel is Eagle Point de must-see van de West Rim. Een door natuurlijk gesneden deel van de Canyon muur die een opvallende gelijkenis heeft met een enorme arend die zijn vleugels spreidt. Deze adembenemende plek wordt als heilig beschouwd door de Hualapai Natives en kan eigenlijk niet overgeslagen worden tijdens uw Grand Canyon West bezoek. De rand is sinds enkele jaren voorzien van een leuke mogelijkheid om Eagle Point te zien: De Grand Canyon Skywalk.

De enorme U-vormige brug van de Grand Canyon Skywalk steekt 21 meter vanaf de rand van de Canyon. Hierdoor ervaren gasten dat ze anderhalve kilometer hoog in de lucht staan. Dit architectonisch wonder beschikt over een glazen bodem, met een perfect uitzicht op de Canyon Bodem. Bijna anderhalve kilometer onder het Skywalk dek stroomt de Colorado rivier. Direct aan de overkant, het machtige Eagle Point.

Of u een historische, avontuurlijke of gewoon sightseeing ervaring zoekt. Alles is mogelijk in de Grand Canyon West. Bekijk de tours en vergelijk welke het beste past bij uw Grand Canyon ervaring!

Grand Canyon West Foto's

Top 3: Grand Canyon West tours

 GCW Helicopter Landing

Al vanaf $259   

Deze helikoptertour door de Grand Canyon biedt een prachtig uitzicht op de West Rim terwijl je afdaalt in de kloof en landt aan de oever van de Colorado-rivier.

Meer informatie

 Over the Edge Tour

Al vanaf $319

Met deze spectaculaire tour vliegt u per helikopter naar de bodem van de Grand Canyon West. Geniet van de schoonheid van de Canyon via een boottour over de stromende Colorado rivier. Na afloop krijgt u toegang tot de bus pendeldienst incl. Hualapai Ranch toegang.

Meer informatie

Grand Canyon West Rim Map